07. september 2024
Facebook
nedeľa, 29 október 2017 15:00

Časť majetku zbankrotovanej firmy Air Berlin kupuje britský easyJet

Written by 
Rate this item
(0 votes)

BERLÍN 29. októbra (WebNoviny.sk) - Britská nízkonákladová letecká spoločnosť easyJet oznámila, že dosiahla dohodu o kúpe časti zbankrotovanej firmy Air Berlin v rámci transakcie v hodnote 40 mil. eur. EasyJet v sobotu vo vyhlásení uviedol, že kúpi "určitý majetok pre podnikanie v leteckej preprave na letisku Berlin-Tegel." Nemecká tlačová agentúra DPA informovala, že britský letecký prepravca prevezme 25 Airbusov A320. Odporúčame:
Letecká spoločnosť Air Berlin končí, viac ako polovicu lietadiel preberie Lufthansa Air Berlin, ktorý bol druhou najväčšou nemeckou leteckou spoločnosťou, ukončil činnosť po 38 rokoch v piatok večer letom z Mníchova do Berlína. Najväčšia nemecká letecká firma Lufthansa plánuje prevziať viac ako polovicu flotily Air Berlin, ale akvizíciu ešte musí schváliť protimonopolný úrad. Air Berlin mal približne 8 tis. zamestnancov. Očakáva sa, že Lufthansa z nich prevezme do 3 tisíc.

Viac k témam: Air Berlin, easyJet, Lufthansa
Zdroj: Webnoviny.sk - Časť majetku zbankrotovanej firmy Air Berlin kupuje britský easyJet © SITA Všetky práva vyhradené.

Read 211 times

Media

NULL

Image Gallery

NULL

Reklama

Anketa

Rozmýšľali ste o premiestnení Vašej firmy do daňového raja?

áno, už som tak urobil - 14.3%
áno pripravujem sa na to - 35.7%
nie nerozmýšľal som - 35.7%
nie nerozmýšľal som a ani tak neurobím - 14.3%
The voting for this poll has ended on: september 9, 2013

Partneri projektu

judikaty sita

Ekonomický portál financnik.sk Vám prináša

ginal robinson banner